2   44
3   56
4   104
11   98
3   109
3   129
3   76
5   85
7   190
6   101

5x zeker doen in New York

brooklyn bridge

New York, the city that never sleeps… Het mag dan ook niet verbazen dat het aantal bezienswaardigheden in deze indrukwekkende stad enorm is! Heb jij binnenkort een citytrip New York op de planning staan en weet je niet waar te beginnen? Geen nood! Met deze 5 must-do’s ben je alvast op de goede weg.

1. Het Vrijheidsbeeld bezoeken

Statue of Liberty is voor mij hét symbool van New York. Nou ja, samen met de typisch gele taxi’s die de straten domineren dan. Tijdens ons bezoek aan de stad konden we een bezoekje aan het wereldberoemde Vrijheidsbeeld niet aan ons voorbij laten gaan. Mijn tip: neem een ferry naar Liberty Island. Een beetje druk tussen al die andere toeristen, maar wel een echte belevenis!

vrijheidsbeeld

2. Wandelen in Central Park

Ah, Central Park. Hoeveel films en series zijn hier niet opgenomen? De groene long van New York is zo gigantisch groot dat je er bijna niet omheen kan. Zelf genoten mijn vriend en ik eerst van een gezellige wandeling door het park waarna we ook een bezoekje brachten aan de kleine zoo. En natuurlijk kon ook een stop bij The Central Park Boathouse waar Carrie en Mr. Big (Sex and the City fan hier!) in het water vielen niet ontbreken.

new york

3. Pizza eten in Little Italy

Waar kan je beter pizza eten dan in de Italiaanse wijk in New York? In Little Italy bots je van de ene pizzeria op de andere. Perfect voor liefhebbers van de Italiaanse keuken zoals mezelf! Extra tip: wij gingen zelf ’s middags lunchen in Little Italy maar de wijk komt eigenlijk pas volledig tot zijn recht ’s avonds, wanneer de lichtjes gezellig branden.

little italy

4. Times Square bewonderen

Het eerste dat New Yorkers je vertellen wanneer je vraagt wat je in hun stad moet doen? Times Square bezoeken wanneer het donker is! En terecht. De reclameborden in Manhattan zijn een feest voor het oog. Waar voel je je méér in New York dan hier?

times square

5. Het Museum of Natural History bezoeken

Een bezoekje aan het Museum of Natural History stond absoluut op mijn to do list. Je kan vast al raden waarom, toch? De dino’s natuurlijk! Het indrukwekkende museum langsheen Central Park heeft een volledige verdieping gewijd aan deze wonderlijke wezens. Absoluut een aanrader om eens te zien. Je kan hier bovendien makkelijk een volledige dag spenderen (perfect bij koud weer of om te schuilen voor de regen!)

museum new york

Maar natuurlijk heeft New York nog veel meer te bieden! Denk maar aan the Empire State Building bijvoorbeeld. Of Brooklyn Bridge, Rockefeller Center, One World Trade Center, China Town, Broadway, Guggenheim Museum, enz. De opties zijn eindeloos. Een ding staat vast: je zal je tijdens je reis naar New York City absoluut niet vervelen!

P.S. Nog op zoek naar een leuk hotel in het hart van de stad? Ik verbleef samen met mijn vriend in The Empire Hotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *