2   55
0   33
0   40
2   44
3   56
4   104
11   98
3   109
3   129
3   76

5 interessante weetjes over Malta

malta

Malta lijkt populairder dan ooit. En terecht natuurlijk. Wie is er nu geen fan van een zonovergoten landschap met een indrukwekkende geschiedenis en zachte zeebries?

Enkele jaren geleden trok ik samen met vriendlief richting deze zonnige reisbestemming. Vooral het heerlijke weer en de prachtige hoofdstad Valletta zijn me bijgebleven. Overweeg je om binnenkort ook naar Malta te reizen? Dan komen deze 5 weetjes je misschien wel van pas!

1. Malta is dé perfecte citytrip

Denk je bij een citytrip meteen aan Parijs of Barcelona? Think again! Ook Malta leent zich perfect voor een korte vakantie. Omdat het eiland niet bijster groot is, kan je op 4 à 5 dagen al heel wat zien. En het feit dat Malta zo klein is, heeft zeker zijn voordelen. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig een strandvakantie combineren met een uitstapje naar de hoofdstad.

2. De bus nemen is een belevenis op zich

Malta heeft een uitgebreid busnetwerk. Grote kans dus dat je met het openbaar vervoer makkelijk op je bestemming geraakt. En die busrit kan perfect een belevenis op zich genoemd worden. Enkele ouderwetse bussen rijden nog steeds hun dagelijkse route. Rijden met open deuren die dienst doen als airco? Check! Oh, en de stopbel? Zoek niet verder. Dat is inderdaad dat touwtje waar je moet aan trekken. Heerlijk retro!

3. Rijden doe je links

Nog een interessant weetje over het verkeer: net als in Engeland rijden auto’s in Malta aan de linkerkant van de weg. Niet zo gek als je bedenkt dat Malta ooit een Britse kolonie was. Waar je die Britse invloeden op het eiland nog terugvindt? In de taal, iedereen spreekt er vloeiend Engels, en in het eten. Zin in fish and chips? Daar moet je op Malta niet lang naar zoeken 😉

4. Makkelijk te combineren met Gozo

Wil je wat langer op Malta vertoeven? Dan is een uitstapje naar Gozo zeker een aanrader. Gozo is minder toeristisch en rustiger dan Malta. Hier geniet je ten volle van de natuur. Andere redenen om Gozo te bezoeken zijn de hoofdstad Victoria met de Citadel en het Azuren Venster. Vanuit Malta is het eilandje heel makkelijk te bereiken met de ferry.

5. Voor elk wat wils

Door zijn ligging, middeleeuwse architectuur en mediterrane klimaat is Malta een reisbestemming die veel harten weet te veroveren. Ook de filmindustrie weet zijn weg naar Malta te vinden. Denk maar aan de scènes van Westeros in het eerste seizoen van Game of Thrones. Liever feiten dan fictie? Geen probleem! Lang geleden was Malta de perfecte tussenstop tussen Europa en Afrika voor zeevaarders. Een geschiedenis die Malta de dag van vandaag tot een paradijs voor archeologen maakt (archeologiestudent, hierzo!). Maar het eiland in de Middellandse Zee heeft ook spectaculaire zeebochten, magische grotten en een bruisend nachtleven in de aanbieding… Ticketje Malta, iemand? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *