2   55
0   33
0   40
2   44
3   56
4   104
11   98
3   109
3   129
3   76

5x zeker doen in Rome

colosseum

Rome barst van de bezienswaardigheden. Loop honderd meter in eender welke richting en je botst zonder twijfel op een prachtig overblijfsel uit de oudheid. Het lijkt dan ook bijna onmogelijk om alles gezien te krijgen in slechts een paar dagen tijd. Voel je de keuzestress al opborrelen? Geen nood! Ik vertel je graag wat mijn favoriete bezienswaardigheden in Rome waren. Deze 5 kleppers mag je alvast op je must visit lijstje plaatsen:

Het Colosseum

Die zagen jullie vast aankomen, toch? Als je slechts één bezienswaardigheid zou kunnen bezoeken in Rome, laat het dan het Colosseum zijn. Dit Flavisch Amfitheater werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en maakt sinds 2007 deel uit van de zeven nieuwe wereldwonderen. Reden genoeg om dit indrukwekkende bouwwerk met een bezoekje te vereren. Waan je heel even terug in de tijd van Romeinse keizers, gladiators en leeuwengevechten.

Het Pantheon

Nog zo’n imposante bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen: het Pantheon. Deze antieke tempel werd speciaal gebouwd voor alle goden (pan betekent ‘alle’ en theon betekent ‘god’). Het bouwwerk is opvallend goed bewaard gebleven en is een ware parel voor het oog. Geen wonder dat men wereldwijd probeerde om hem na te bouwen. Denk maar aan het Panthéon in Parijs bijvoorbeeld. Oh, en extra leuk: geen wachtrijen en geen toegangstickets nodig hier!

De Trevifontein

Liefhebbers van de Italiaanse cinema herinneren zich vast en zeker de wereldberoemde scène uit La Dolce Vita. Net als Anita Ekberg door het water van de Trevifontein dartelen is tegenwoordig helaas verboden. Een foto nemen mag gelukkig wel nog! Kan je niet wachten om na je citytrip terug te keren naar prachtig Rome? Ga dan met je rug naar de fontein staan, sluit je ogen en denk aan de stad. Gooi dan met je rechterhand een muntje over je linkerschouder in de fontein. Rome, we’ll meet again!

trevifontein

Villa Medici

De Villa Medici is een groot landhuis dat aan het einde van de 16e eeuw werd gebouwd door Ferdinando I de’ Medici, de groothertog van Toscane. In 1803 stichtte Napoleon er de Franse Academie, waar jonge kunstenaars die de Prix de Rome hadden gewonnen konden verblijven tijdens hun werkperiode. De villa is bovendien gelegen op de heuvel Pincio, waardoor je kan genieten van een prachtig uitzicht over de binnenstad van Rome.

Vaticaanstad

Een bezoekje aan Rome is natuurlijk niet compleet zonder de kleinste onafhankelijke staat ter wereld te bezichtigen. In Vaticaanstad kan je makkelijk een volledige dag vertoeven. Van de verschillende musea tot de Sint-Pietersbasiliek en natuurlijk ook de Sixtijnse kapel (Michelangelo!)…

Een ding is zeker: in Rome zal je je niet vervelen!

vaticaanstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *