2   44
3   56
4   104
11   98
3   109
3   129
3   76
5   85
7   190
6   101

Zo mooi is Parijs ❤

citytrip parijsOh, Parijs. De meest romantische stad ter wereld. Of nee, dat is deze betoverende stad. Maar hé, een tweede plaats is ook nog altijd fantastisch, toch?

Een boottocht op de Seine, kuieren over de Champs-Elysées, knuffelen onder de Eiffeltoren of cultuur opsnuiven in het Louvre,… De lichtstad heeft voor iedereen wat wils.

Zelf vind ik dat je in Parijs gerust mag vervallen in clichés. Ontbijten met croissants, lunchen met stokbrood en kaas, de sfeer opsnuiven in Montmartre en dineren met een heerlijk glasje wijn. Waarom niet? You’re in Paris, after all. Zelf waan ik mij altijd even Amélie Poulain. Dat de Franse hoofdstad zo’n rijke geschiedenis heeft, stemt me oprecht gelukkig. Bonjour, schrijvers en kunstenaars van vroeger!

Toch is Parijs helaas niet één groot magisch (film)decor. Net als elke metropool oogt Parijs op sommige plaatsen erg druk en vuil, vol uitlaatgassen en opdringerige straatverkopers.

Maar hé, dat mag de pret niet drukken. Audrey Hepburn zei ooit “Paris is always a good idea“. En als Audrey het gezegd heeft…

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is p5.jpg

parijs

Nog enkele tips:

  • Hotels zijn vaak duur, zeker als je in het hoogseizoen gaat. Op AirBnB vind je geweldige slaapplaatsen aan een democratische prijs.
  • Ook de Thalys kan afhankelijk van je vertrekdatum prijzig uitvallen. Met Izy sta je iets minder snel, maar met meer geld in je portefeuille, in de Franse hoofdstad. Dat is extra cash om daarna te gaan shoppen 😉
  • Parijs is GROOT. Metrotickets zijn geen overbodige luxe. Door ze net als je museumtickets op voorhand al te kopen, win je meteen wat tijd. Zo ben je helemaal klaar voor je citytrip in de stad van de liefde.

Bonjour, Paris! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *