2   55
0   33
0   40
2   44
3   56
4   104
11   98
3   109
3   129
3   76

Fouten die ik maakte tijdens mijn citytrip Parijs

 Ah, Parijs. Waar is de tijd? Jong en ietwat naïef trok ik enkele jaren geleden samen met mijn vriend naar de Franse hoofdstad. Klaar om nippend van een glas rode wijn van de zonsondergang aan de Seine te genieten en me helemaal onder te dompelen in deze idyllische stad. Of was het toch niet allemaal rozegeur en maneschijn? Spoiler: nee, dat was het niet. Benieuwd welke fouten ik maakte tijdens mijn weekendje Parijs en wat jij daarvan kan leren? Lees dan vooral verder!

Een hotel aan Gare du Nord boeken

Nou, dat was een geweldig idee. Not. Over budgetproof hotels vlak bij de stationsbuurt kan ik kort zijn. Doe. Het. Niet. Negeer alle mooie praatjes op boekingswebsites en kies regelrecht voor een hotel of andere slaapplek in het toeristisch hart van Parijs.

Kan een beetje pijn doen in je portemonnee, maar het is er een stuk aangenamer vertoeven. Oké, en vooral veiliger vertoeven. Niet dat ik bang was ofzo. Echt niet. Goed dan, misschien een beetje. Maar ik ben dan ook een klein meisje en het was een heel enge buurt. Eerlijk? Niveau Gotham City eng (Batmanfans weten vast wel wat ik bedoel). Vriendelijke locals wezen ons ook de hele tijd op het feit dat we onze spullen dichter bij ons moesten houden, diefstal was er blijkbaar schering en inslag. En dat allemaal voor de zon onder was gegaan. Joy. Mijn persoonlijke indruk is dat je in Parijs een beetje moet weten waar te zijn, en waar niet.

Denken dat je naar de Eiffeltoren moet voor een foto

Er was een tijd dat ik het absurde idee had dat je aan de Eiffeltoren moest staan voor een geweldige foto. Bleek dat ik het helemaal bij het verkeerde eind had. Zodra je de trots van Parijs te dicht nadert, wordt het namelijk onmogelijk om jezelf én het indrukwekkende monument op één en dezelfde foto te krijgen. En dat is toch stiekem wel wat je wou.

Tip: in de straten rondom de Eiffeltoren heb je prachtige locaties om zoveel Instagramwaardige kiekjes te nemen als je hartje begeert!

parijs

Opgelicht worden aan Sacré-Cœur

Nietsvermoedend wandelden we de trappen naar Sacré-Cœur op. Hier en daar moesten we al even wegduiken voor opdringerige straatverkopers maar so far, so good. Tot we plots werden tegengehouden en een gratis armband kregen aangeboden. Terwijl je met je hand zwaait om vriendelijk “nee” te zeggen, zit die armband er blijkbaar al op. En dan gaat het snel. Word je plots omsingeld door enkele handlangers die agressief eisen dat je betaalt voor de armband die drie seconden geleden nog gratis was. En die je dankzij de bliksemsnelle vijfdubbele knoop die erin gelegd is onmogelijk nog uitkrijgt. Believe me, I tried. Als je ooit de Sacré-Cœur wil bezoeken, hou je handen dan dicht tegen je lichaam aan. Of nog beter, verstop ze in je zakken. Kan niemand er plots een ongewild accessoire aan hangen…

Zo, dat weten we nu ook weer. Gelukkig zijn fouten er om uit te leren en weet ik ondertussen al heel wat beter. Parijs is verder trouwens een absolute aanrader! En nu je op de hoogte bent van mijn 3 blunders, komt jouw citytrip naar de stad van de liefde zeker helemaal goed. Bon voyage! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *