2   55
0   33
0   40
2   44
3   56
4   104
11   98
3   109
3   129
3   76

Wat te doen in het pittoreske Lissewege?

lissewege

Zin in een uitstapje West-Vlaanderen maar vind je Brugge iets te toeristisch? Overweeg dan zeker het witte dorp Lissewege eens. Op een steenworp van hartje Brugge zorgen schattige huizen en gezellige, bruine kroegen voor instant retro vibes. Heel even waan je je in de terug in de tijd van je grootouders.
Zelf werd ik helemaal verliefd op het schattige snoepwinkeltje ‘De Soete Paepe‘. Hier vind je alle snoepen van vroeger. Zoete en zoute drop, toverbollen, neuzekes of sneeuwballen. Smullen maar!

Heren kunnen terecht bij de plaatselijke barbershop en kunstliefhebbers kunnen dan weer hun hart ophalen bij galerij Fotoon. Van 6 juli tot en met 23 september 2018 geniet je in Lissewege bovendien van de 24e beeldenroute. Tientallen sculpturen van oude en nieuwe kunstenaars veroveren dan het straatbeeld.

Honger gekregen van al dat wandelen? Mijn tip voor een lekkere lunch is de toast champignon bij het eethuisje Huyze Saeftinghe. Om nom nom!

Lissewege is de ideale plaats om op een zonnige dag te kuieren langsheen witte huisjes, een vleugje cultuur op te snuiven en dan tevreden neer te ploffen op het terras van een gezellige kroeg. De place to be voor iedereen die een beetje rust en kunst wel weet te smaken!

P.S. Dit kleine dorp heeft een treinstation, wie wil kan dus heel eenvoudig het openbaar vervoer nemen om dit authentieke plaatsje te verkennen. Hebben wij ook gedaan! 😉

Wat vind jij van Lissewege? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *